Прикупљање крављег млијека и производња млијечних производа, фебруар 2014.

 

 

 

 

 

Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током фебруара мјесеца 2014. године, у поређењу са са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, мања је за 4,4%. У односу на исти мјесец предходне 2013. године регистровано је повећање количине млијека прикупљеног током фебруара текуће године за 10,6%.

 

У односу на мјесечни просјек 2013. године, садржај млијечне масти у фебруару текуће године већи је за 1,6%, док је садржај протеина мањи за 1,1%. Садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током фебруара 2014. године, у односу на исти мјесец прошле године, мањи је за 1,5%, као и садржај протеина за 2,1%.

 

У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у фебруару 2014. године регистровано је смањење производње свих свјежих млијечних производа и то: павлаке за 0,1%, ферментисаних млијечних производа за 3,5%, крављег сира за 16,0%, млијека за пиће за 24,8%, као и маслаца и осталих жуто масних производа за чак 78,3%.

 

У фебруару 2014. године, у односу на фебруар предходне 2013. године, регистровано је повећање производње павлаке за 25,4%, као и  производња ферментисаних млијечних производа за 0.2%. У истом периоду смањена је производња млијека за пиће за 19,9%, крављег сира за 11,4%, као и производња маслаца и осталих жуто масних производа за 86,7%.

 

/   /