Састанак са председником Народне скупштине Републике Српске, 24. септембар 2013.

 

 

 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић, посјетио Републички завод за статистику

 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић посјетио је 24. септембра 2013. године Републички завод за статистику Републике Српске, гдје је разговарао са директором Завода, др Радмилом Чичковић и замјеником директора Радосавом Савановићем.

 

Тема разговора била је попис становништва који почиње за мање од шест дана, а предсједник Народне скупштине Републике Српске искористио је прилику да позове грађане у Српској, али и у БиХ, да помогну пописивачима и дају тачне податке, с обзиром  да су ти резултати неопходни за спровођење образовних, економских и социјалних развојних политика, научних истраживања, за коришћење средстава из ЕУ и других фондова, као и за друге потребе грађана.

 

Такође, Радојичић је позвао грађане да слободно изразе своју националну и вјерску припадност, као и језик којим говоре и додао да је у земљи каква је БиХ прави успјех што се уопште дошло у прилику да се попис одржи.

 

С друге стране, Чичковићева је истакла да Републички завод за статистику спремно дочекује октобарске активности. Иако нигдје у свијету попис није савршен, она је увјерена да ће се са свим припремљеним методолошким материјалима, упутствима и инструкцијама на терену превазићи сви евентуални проблеми.

 

Такође је навела да је у конзуларно-дипломатским представништвима и казнено-поправним установама у Српској и БиХ већ извршен попис, као и да је ријешен проблем одустајања дијела пописивача.

 

Попис становништва, домаћинстава и станова трајаће у периоду од 1. до 15 октобра. 2013. године.

 

  ФОТО АЛБУМ