Обука ентитетских и државних инструктора за Попис, 27. август 2013.

 

 

У Бања Луци и Сарајеву од 26. до 30. августа траје петодневна обука за инструкторе на нивоу ентитета и БиХ који ће бити ангажовани на попису становништва, домаћинстава и станова.

 

Укупно 235 инструктора, од чега 115 у Бања Луци, има прилику да сваког дана током едукације од искусног тима за обуку из Републичког завода за статистику Републике Српске, Федералног завода за статистику, као и Агенције за статистику БиХ добије сва потребна сазнања.

 

Ентитестки и државни инструктори ће, на основу јединствених презентација, правила рада обуке, теорије, практичних вјежби, међусобног анкетирања, коришћења ЦМИС апликација и живих дискусија по заврштеку обуке бити у могућносту да стечена знања и вјештине вјеродостојно пренесу на градске и општинске инструкторе и чланове пописних комисија локалне самоуправе.

 

Иначе, инструктори на ниовоу ентитета и БиХ ће од 6. до 10. септембра држати обуку кантоналним, градским и општинским инструкторима, те члановима градских и општинских пописних комисија, док ће градски и општински инструктори, од 16. до 20. септембра одржати обуку за пописиваче.

 

Сви инструктори и тимови који пролазе обуку су мјешовити, односно распоређени су да похађају обуку у мјесту које им је територијално ближе, без обзира из којег су ентитета.

 

Попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ одржаће се од 1. до 15 октобра 2013. године.

 

 

  ФОТО АЛБУМ