Пољопривреда, билтен број 8

 

Републички завод за статистику Републике Српске припремио је билтен „Пољопривреда" који jе, садржајно побољшан у односу на предходни.


У статистици биљне производње користи се извјештајни метод прикупљања података о пољопривредним површинама и оствареним приносима за подручје Републике Српске. Методолошка објашњења се односе на изворе и методе прикупљања података, обухват, упоредивост и дефиниције појединих обиљежја. Подаци су приказани табеларно и представљају резултат провођења статистичких активности из области ратарства, воћарства и виноградарства. Билтен је илустрован графиконима који приказују структуру и кретање појединих појава у подручју пољопривреде.  Подаци се односе на период од 2003. до 2012. године.


Билтен чини пет поглавља. У првом поглављу приказани су основни показатељи о пољопривредним површинама. Друго поглавље садржи податке о производњи ратарских усјева, док су у трећем и четвртом поглављу приказани подаци о производњи воћа и грожђа. Задње поглавље се односи на податке о преради воћа и поврћа у оквиру породичних пољопривредних газдинства.