Осма мисија Међународне посматрачке операције за Попис 2013.

 

 

18. март 2013. године

 

Данас је у Републичком заводу за Статистику Републике Српске одржана осма мисија Међународне посматрачке операције за попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ - IMO (International Monitoring Operation Steering Committee). Циљ мисије је надгледање Пописа у цјелини, од припреме до дисеминације података, а у складу са међународним стандардима о попису становништва и домаћинстава које су дефинисали UNECE и Еуростат, прописима Европске комисије о попису, фундаменталним принципима службене статистике и кодекса праксе европске статистике као и стандардима заштите података и повјерљивости.

 

На уводном састанку IMO експерти састали су се са руководством Завода, директором др Радмилом Чичковић, замјеником Радосавом Савановићем и помоћницима директора Богданом Радић и Радославом Латинчићем. Представници Завода изложили све досадашње активности у оквиру припрема за извођење пописа. Исто тако, IMO експерти били су упознати са проблемима на које се наилазило припремајући се за попис. Током исцрпног разговора, IMO експерти  били су у могућности да добију одговоре на сва питања која су их занимала.

 

Након првог састанка, организован је још један на којем су IMO експерти разговарали појединачно са члановима радних група за попис. По истом принципу, представници радних група су изложили своје виђење о досадашњим активностима, као и проблеме са којима су се сусретали током рада. Наравно, и овом приликом, IMO експертима пружени су сви одговори на тражена питања. У радној атмосфери отклоњен је низ нејасноћа, а чланови радних група су добили корисне савјете за ефикаснији рад.

 

 

Фото албум ФОТО АЛБУМ