Директор при Канцеларији за статистику Европске комисије (ЕВРОСТАТ) Питер Еверерс, посјетио Завод

 

Директор при Канцеларији за статистику Европске комисије (ЕВРОСТАТ), који уједно предсједава и Управљачком групом Међународне посматрачке операције за Попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ, Питер Еверерс посјетио је 2. фебруара, 2016. године Републички завод за статистику Републике Српске гдје се састао са руководством Завода, на челу са директором, др Радмилом Чичковић.

 

 

Том приликом разговарали су о статусу активности пописа, те неким од отворених питања.

 

 

Истакнуто је да је попис искључиво питање струке, а не национално или политичко питање, те да га сходоно томе треба рјешавати у договору три статистичке институције, у складу са правилима рада и статистичким начелима.

 

 

Осим Еверерса, састанку су пристуствовали и Маријус Андерсен (ЕВРОСТАТ), Мико Ваиринен (шеф Делегације ЕУ у Бањалуци) и Јан Снајидауф (шеф одјела за политичка и економска питања Делегације ЕУ у БиХ).

 

 

Поред састанка са руководством, Еверерс се састао и са техничким тимом Завода који учествује у попису и који га је том приликом упознао са стањем и активностима у претходних шест мјесеци, односно од перида његовог посљедњег доласка у БиХ.