Састанак представника Завода са представницима грађевинских предузећа

 

У припреми ново статистичко истраживање „Тромјесечни извјештај о цијенама грађевинских радова у станоградњи"

 

У просторијама Републичког завода за статистику Републике Српске (РЗС РС), 24. децембра, 2015. године одржан је састанак представника Завода са представницима грађевинских предузећа која се баве станоградњом и специјализованим радовима  у стамбеној изградњи.

 

Имајући у виду значај обезбјеђивања квалитетних података о цијенама грађевинских радова, састанак је организован како би се представио приједлог упитника путем којег ће се подаци прикупљати, те како би коментари и приједлози изнесени од стране даваоца података били искоришћени у сврху  унапређења поменутог приједлога упитника.

 

РЗС РС континуирано ради на унапређењу постојећих и увођењу нових статистичких истраживања са циљем добијања међународно упоредивих података за Републику Српску која су заснована на међународним стандардима и захтјевима Статистичке канцеларије ЕУ (Еуростат).

 

У оквиру развоја краткорочних статистика, у 2016. години Завод планира да покрене ново статистичко истраживање под називом „Тромјесечни извјештај о цијенама грађевинских радова у станоградњи".