Једанаеста мисија Међународне посматрачке операције за Попис 2013.

 

У просторијама Републичког завода за статистику Републике Српске, 16. јула, одржан је састанак са представницима Међународне посматрачке операције (ИМО) за попис становништва, домаћинстава и станова у БиХ. У првом дијелу састанка, у оквиру 11. мисије, са ИМО експертима, Жан-Мишелом Дуром и Бентом Ноербијем Бондом, састали су се директор Завода, др Радмила Чичковић, замјеник директора, Радосав Савановић и помоћник директора за ИТ сектор, Радослав Латинчић.

 

Током живе и садржајне дискусије о методологији, организацији, картографији и јавној кампањи, предочене су све досадашње активности и предузети кораци, како би се испунили рокови и препоруке ИМО тима, у циљу што боље припреме за предстојећи попис.

 

Након тога, руководиоци и чланови радних група за Попис из Републичког завода су Жан-Мишела Дура поближе упознали са стањем на терену током Јавног позива за избор пописивача и општинских инструктора, детаљно је образложена јавна кампања, са посебним акцентом на праћење медија, као и осталим изазовима са којима се сусрећу у свом раду.

 

Иначе, током претходних неколико мјесеци Управни одбор ИМО, који се иначе састоји од шест чланова анализирао је рад статистичких институција на припремама за попис становништва, након чега су дали зелено свјетло за попис становништва који ће се одржати од 1. до 15. октобра ове године.