Састанак Редакционог одбора за израду Статистичког годишњака 2016. године

 

 

 

Чланови Редакционог одбора Статистичког годишњака Републике Српске, одржали су дана 04. 05. 2016. године састанак на којем је посебна пажња посвећена припреми новог издања ове најважније и најобимније публикације Републичког завода за статистику Републике Српске. Том приликом извршена је и детаљна анализа Годишњака за 2015 годину. На састанку је констатовано да је посљедње издање Статистичког годишњака, као и претходна издања, наишло на позитивне реакције корисника, уз квалитет и разноврсност података и визуелни идентитет публикације који су, закључено је, остали на високом нивоу.

 

 

Договорено је да Статистички годишњак за 2016. годину задржи актуелни, добро прихваћени и препознатљив концепт, уз одлуку да се учине и додатни напори како би корисници добили били још задовољнији садржајем, квалитетом и обимом статистичких података, организацијом и изгледом Годишњака.

 

 

Најновије издање Годишњака ће садржавати обиље податаке за Републику Српску који ће бити систематизовани у оквиру 31 поглавља. У посебном поглављу Годишњака (број 31) као и до сада, биће дат преглед статистичких података по градовима и општинама Републике Српске.

 

 

Статистички годишњак за 2016. годину биће објављен на веб-сајту Завода 25. новембра 2016. године.