Прикупљање крављег млијека и производња млијечних производа, фебруар 2016.

 

 

 

 

 

Укупне количине крављег млијека прикупљене од стране мљекара током фебруара 2016. године мање су за 4,3% у односу на прошлогодишњи мјесечни просјек. У односу на исти мјесец претходне године, количине прикупљеног крављег млијека током фебруара 2016. године веће су за 0,4%, односно мање су за 2,2% у односу на претходни мјесец. У периоду јануар - фебруар текуће године количина прикупљеног крављег млијека мања је за 3,2% у односу на исти период прошле године.


Током фебруара 2016. године, у односу на мјесечни просјек остварен током прошле године, повећана је производња ферментисаних млијечних производа за 13,1% и млијека за пиће за 3,3%, док је смањена производња павлаке за 2,1%, крављег сира за 6,9% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 51,0%.


У поређењу са истим мјесецом прошле године, током фебруара 2016. године, повећана је производња ферментисаних млијечних производа за 31,4%, крављег сира за 11,9% и павлаке за 1,8%, док је истовремено смањена производња млијека за пиће за 2,2% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 39,2%.


У односу на претходни мјесец, у фебруару 2016. године забиљежено је повећање производње ферментисаних млијечних производа за 19,2%, а смањена је производња павлаке за 1,8%, крављег сира за 7,2%, млијека за пиће за 9,7% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 52,5%.


Током периода јануар - фебруар 2016. године, у односу на исти период прошле године, забиљежено је повећање производње ферментисаних млијечних производа за 24,0%, крављег сира за 11,5%, млијека за пиће за 5,3% и смањење производње павлаке за 2,9% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 53,4%.

 

 

ПРЕУЗМИТЕ САОПШТЕЊЕ

 

/   /