БИЛТЕН - ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ, 2021/2022.

 

    

 

У овом Билтену Републички завод за статистику објављује податке о уписаним студентима у зимски семестар школске 2021/2022. године, дипломираним студентима у 2021. години, уписаним на магистарске, мастер, специјалистичке и докторске студије у школској 2021/2022. години, магистрима, мастерима, специјалистима и докторима наука у 2021. години, те наставном особљу на високошколским установама у школској 2021/2022. години.

 

Подаци о уписаним студентима приказани су по полу, старости, начину студирања, начину финанисирања, години студија, пребивалишту и држављанству. Подаци су посебно приказани за студенте који студирају по старом програму и за оне који студирају у складу са Болоњским програмом.

 

У првом дијелу Билтена представљени су подаци о уписаним студентима који се односе на серију од пет година, док се у другом дијелу Билтена дају детаљни подаци о уписаним студентима у школској 2021/2022. години.

 

У трећем дијелу Билтена представљени су подаци о дипломираним студентима који се односе на серију од пет година, као и подаци за 2021. годину.

 

Четврти дио Билтена садржи податке о уписаним на магистарске, мастер, специјалистичке и докторске студије који се односе на серију од пет година, као и податке о уписаним у школској 2021/2022. години.

 

Пети дио Билтена садржи серију података од пет година о магистрима, мастерима, специјалистима и докторима наука по полу, као и податке за 2021. годину.

 

Шести дио Билтена садржи серију података од пет година о наставницима и сарадницима на високошколским установама по полу, врсти радног времена и научним степенима, изражене бројем физичких лица и еквивалентом пуне запослености.