Завод на Сајму књига у Београду

 

 

  ФОТО АЛБУМ

 

 

Републички завод за статистику Републике Српске, на позив Представништва Републике Српске у Србији, учествовао је и ове године на Међународном сајму књига у Београду, представивши у четвртак 24. октбора 2019. године три најзначајније пуликације, Статистички годишњак Републике Српске, Градови и општине Републике Српске, те Ово је Република Српска.

 

Вршилац дужности директора Завода, проф. др Јасмин Комић истакао је да су у јубиларном десетом издању Годишњака на 540 страна и 370 графикона представљени изузетно важни подаци који дају преглед свих дешавања у Републици Српској, а то се односи и на публикацију Градови и општине Републике Српске у којој су подаци дати по јединицама локалних самоуправа у Републици Српској.

 

Према његовим ријечима, за све оне који желе брзо да сазнају основне податке о Републици Српској, урађена је и трећа публикација, Ово је Република Српска, чиме се настоји заокружити један циклус у коме ће се објективно и на ажуран начин представити оно што се дешава у РС у форми бројева.

 

Велимир Савић, приређивач публикације Ово је Република Српска је на представљању поменуто издање назвао статистичком личном картом РС.

 

Комић је на крају закључио да су у свим издањима обједињени подаци о привреди, становништву, животном стандарду, култури и многим другим областима.

 

Завод од 2011. године учествује на међународној смотри књига у Београду, која је ове године у периоду од 20. до 27. октобра 2019. године одржана 64. пут.