Завод пети пут на Сајму књига у Београду

 

 

  ФОТО АЛБУМ

 



Републички завод за статистику Републике Српске, на позив Представништва Републике Српске у Србији, учествовао је и ове године на Међународном сајму књиге у Београду, гдје је у сриједу, 24. октобра и у четвртак 25. октобра 2018. Године, представио четири изузетно занимљиве и популарне публикације.



Поред већ најзначајнијих периодичних издања Завода: „Статистички годишњак", „Ово је Република Српска" и „Жене и мушкарци у Републици Српској", посјетиоцима је на Сајму премијерно представљено и прво издање публикације „Градови и општине Републике Српске".



Говорећи о новој публикацији, в. д. директора Завода, проф. др Јасмин Комић, рекао је да она кроз 18 поглавља представља и даје на увид сличности и разлике градова и општина Републике Српске.
Када је ријеч о Годишњаку, Комић је истакао да је то девето издање које представља круну рада запослених у Заводу током године. Ова публикација је посебно важан начин представљања Српске.



Велимир Савић, главни уредник публикације „Ово је Република Српска", истакао је да сва издања Завода представљају врата у свијет знања, као и да Завод та знања свима ставља на располагање за информативне, аналитичке, истраживачке, а посебно потребе планирања.



Поменуте публикације су, такође, биле изложене и на штанду Републичког завода за статистику Србије, у оквиру постојеће сарадње два Завода.



Ово је било пето учешће Завода на Међународном сајму књига у Београду.