Завод свечано обиљежио 25 година постојања и рада, 23. новембар 2017.

 

 

Републички завод за статистику Републике Српске, у четвртак 23. новембра, у Бања Луци, свечано је обиљежио 25 година рада и постојања.



„Овај свечани тренутак није само обиљежавање нашег јубилеја, већ представља и много више од тога, симболизује четврт вијека нашег раста и развоја, тежње ка напредовању, усавршавању, симболизује жељу да сваког дана будемо бољи у односу на дан раније", истакла је у свом говору, приликом поздрављања окупљених званица, директор Завода др Радмила Чичковић.



Том приликом она је посебно истакла све људе који су дали допринос раду и развоју Завода, захваливши цијењеним гостима што су својим доласком увеличали јубилеј.



Испред Владе Републике Српске скупу се обратио министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, иначе професор статистике, који је истакао велики значај за једно друштво коју имају институције какав је Завод за статистику.



Директор Привредне коморе Републике Српске, Драгица Ристић, такође је истакла значај који има Завод, као и одличну сарадњу између двије институције.



Својим доласком, јубилеј су увеличали и министри у Влади Републике Српске, председавајућа Вијећа народа Републике Српске, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске, представници Кабинета предсједника Републике Српске, али и многи други представници јавног, културног, образовног и привредног живота Републике Српске и Србије, као и колеге статистичари, представници медија и међународних организација.



Завод је својим гостима представио и 15-минутни филм у којем смо приказали све оно што је обиљежило претходне године, начин на који смо се развијали, али и велике планове за будућност.



Плакете


Поводом 25 година Завода, директорица др Радмила Чичковић уручила је три плакете за изузетне заслуге у раду, развоју и јачању Републичког завода за статистику Републике Српске. Плакете су добили Богдана Радић, помоћник директора за Сектор демографских и социјалних статистика, Јелена Ђокић, помоћник директора за Сектор националних рачуна, регистра и статистике цијена, као и Радислав Латинчић, као помоћник директора за Сектор информационих технологија и публицистике, који однедавно више није радник Завода.



Честитке



Завод је поводом четврт вијека постојања примио велики број честитки, а у наставку смо, између осталих, издвојили неколико.



„Вама и Вашим запосленим честитамо 25 година постојања и успјешног рада Републичког завода за статистику Републике Српске, са жељом да и у наредним годинама наставите да успјешно остварујете постављене циљеве и сачувате изграђени углед и повјерење грађана Републике Српске", пожелио је министар Унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач.



„Желим да и у будућности наставите са успјешним радом и да сваку годишњицу дочекујете са још бољим и већим резултатима у Вашем послу" честитао је градоначелник Бањалуке, мр Игор Радојичић.

 

 

„Вашим преданим радом, правоременим и квалитетним статистичким анализама и извјештавањима дајете значајан допринос на изградњи и јачању наше светиње, Републике Српске", истакао је директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, др Младен Милић.



„Примите искрене честитке поводом 25 година постојања Републичког завода за статистику Републике Српске. Желим да још много година прослављате постојање Завода, као и много успјеха у будућем раду", пожелио је вршилац дужности директора Завода за статистику Македоније.



„Поводом сребрног јубилеја 25 година постојања и успјешног рада Републичког Завода за статистику РС, примите моје искрене честитке. Уз жеље да и у будућности ваша институција обавља одговорне и за Републику Српску важне послове у оквиру ваше мисије и визије, најсрдачније Вас поздрављам", истакао је проф. др Љубиша Владушић, декан Економског факултета у Палама.

 

ПРОМОТИВНИ ФИЛМ

 

  ФОТО АЛБУМ