Одржана промоција ИСТ-а, софтверског рјешења

 

 

У просторијама Републичког завода за статистику Републике Српске, у четвртак 20. априла 2017. године одржана је промоција ИСТ-а, софтверског рјешења који омогућава један нов, једноставан и бржи начин прикупљања, обраде и дисеминације статистистичких података.

 

Промоцију поменутог софтверског рјешења руководству, начелницима и запосленима у Заводу, држали су стручњаци ИТ тимова Републичког завода за статистику Републике Србије и Републичког завода за статистику Републике Српске и том приликом су на детаљан и темељан начин приказали све предности које ИСТ са собом доноси, а који у суштини знатно олакшава посао статистичарима у односу на нека ранија софтверска рјешења.

 

Додатну вриједност ИСТ-у даје чињеница да је ријеч о домаћем производу, јер га је у потпуности развио Завод за статистику Србије, а да на његовом даљем развоју и унапређењу ради и ИТ тим из Завода за статистику Српске.

 

Узимајући у обзир све предности које са собом доноси, ИСТ је привукао пажњу и других статистичких институција, због чега ће ускоро услиједити и његова заједничка међународна промоција у Риму.

 

 

 

ФОТО АЛБУМ