Завод на скупу "Дан праксе" које је организовао Banja Luka College, 28. XI 2016.

 

Републички завод за статистику Републике Српске је 28. новембра 2016. године учествовао на скупу „Дан праксе" које је по други пут организовао Banja Luka College из Бања Луке. Била је то прилика да студентима ове високошколске установе Завод не само презентује свој рад, достигнућа и публикације, него да им и пружи прилику да се упознају са статистичком дјелатношћу. Завод је, и овом приликом, широм отворио своја врата према младим људима који настоје да кроз праксу стекну нова знања и, што је посебно битно, искуство у будућем раду. То је заправо идеја и мотив за организовање ове врло посјећене манифестације.



„Дану праксе" присуствовали су такође многобројни представници привреде, медија, компјутерских фирми, веб портала и других који су могли да студентима омогуће обављање праксе у дјелатностима којима се баве. Своја излагања имали су и представници Радио телевизије Републике Српске, LOLA магазина, Hard Rock радија, РТВ Контакта, Infocom-а, Qlab-а, Smart office, Народног позоришта Републике Српске, Института за заштиту и екологију, предузећа Деп-от, Ауто Милановић, Еко-Бел и други.



Била је то, наравно, прилика да се међу учесницима остваре нови пословни контакти и договори реализација нових идеја и пројеката.

 

 

Завод је и раније својим корисницима, а посебно ученицима, студентима, докторантима и свима онима који су нам се обратили, пружао стручну помоћ из области статистике.



Сматрамо да статистичка дјелатност такође подразумијева и стицање повјерења од стране корисника, укључујући отвореност и транспарентност рада Завода, као и његовање едукативне функције.

 

 

Завод ће се и убудуће радо одазивати свим позивима сличног садржаја, а посебно када су у питању образовне институције и реализација оваквих, добрих пословних идеја, као што су „Дани праксе" .

 

 

 

ФОТО АЛБУМ