Представљена „Отворена књига о Попису у БиХ 2013.“

 

„Отворена књига о Попису у БиХ 2013." у којој су на једном мјесту описане све потешкоће са којима су се у Попису сусрели запослени из Завода, званично је представљена 5. октобра 2016. године, у просторијама Републичког Завода за статистику.



Непоштовање Закона о Попису, контрадиткроности у раду Међународне посматрачке операције и Техничке помоћи у Попису, разлози због којих резултати које су објавиле Агенција за статистику и Федерални завод за статистику не могу да буду признати, само је дио онога што се дешавало током овог пројекта, а што су предочили представници Завода, на челу са директором, др Радмилом Чичковић.



Било је ријечи и о валидацији података, постпописној анкети путем које је утврђено велико препописвање становништва, медијској кампањи, али и медијској паракампањи која ју је пратила.

 

 

Поменуту књигу, уз „Статистички годишњак" и популарну публикацију „Ово је Република Српска", Завод ће овог мјесеца представити и на Међународном сајму књиге у Београду.



Књига, која је већ уручена свим домаћим и страним учесницима у Попису, штампана је на српском и на енглеском језику, а доступна је и на нашој интернет страници.



Представљању „Отворене књиге о Попису у БиХ 2013." присуствовао и велики број представника медија.

 

ФОТО АЛБУМ